Er der PHMB i mine hudplejeprodukter?

Efter at have undersøgt baggrunden for indlægget i Tænk Kemi, og SPT/ L’Oréals reaktion på dette, satte jeg mig for at se hvormange af mine egne produkter der indeholder PHMB. Jeg havde fire makeup-fjernere stående, hvoraf de to af dem indeholder PHMB. Det var Garnier Micellar Cleansing Water og Lancôme Eau Micellaire Douceur.

PHMB-micellar-water

Til dagligt bruger jeg cleansing balms til at rense mit ansigt. Micellar water/make-up-fjerner bruger jeg inden min cleasing balm, hvis jeg har meget makeup på som feks øjenskygge og eyeliner. Fordi jeg ikke bruger micellar water som eneste makeup-fjerner, er mine krav til dem ikke så store, som andres måske er. Jeg har ikke mærket den store forskel på dem, så jeg vil typisk gå efter den billigste, dog betyder emballagen også noget. Det er derfor jeg købte den fra Lancôme i sin tid.

Skifter jeg til produkter uden PHMB?

For mit vedkommende, tyder det ikke så meget, at skulle bruge den ene makeup-fjerner frem for den anden, så i denne omgang tænker jeg “Better safe than sorry” og bytter mine micellar waters fra Lancôme og Garnier ud med den fra Nivea.

Nivea Micellar Water er nem at få fat i. Jeg har købt den til 25kr i Fakta og er sikker på at den kan fåes i de fleste supermarkeder. Hvis man ikke har noget imod at betale lidt mere pr. ml, kan kult-klassikeren Bioderma Sensibio helt klart anbefales. Personligt synes jeg at den fra Eucerin er for dyr (se listen nederst i indlægget).

Findes der stadig produkter med PHMB på markedet?

PHMBIfølge Tænk Kemi “oplyser [Matas], at virksomheden nu fjerner produkter med PHMB.” De har da også fjernet den populære Garnier Micellar Cleansing Water fra hylderne både fysisk og online, men Lancôme Eau Micellaire Douceur kan stadig købes i Matas.

Måske har Matas kun fjernet de anmeldte produkter, så hvis du gerne undgå produkter med PHMB, skal du se efter Polyaminopropyl biguanide på ingredienslisten (INCI) bag på produktet.

Oplysninger om de omtalte makeup-fjernere med og uden PHMB
[mks_accordion]
[mks_accordion_item title=”Garnier – Micellar Cleansing Water”]
400ml for ca. 40kr (købt i Fakta)
10 kr/100 ml
Water, Hexylene glycol, Glycerin, Disodium cocoamphodiacetate, Disodium EDTA, Poloxamer 184, Polyaminopropyl biguanide
[/mks_accordion_item]
[mks_accordion_item title=”Lancôme – Eau Micellaire Douceur”]
200ml for 199-255kr (nicehair.dk/matas)
ca. 100-128 kr/100 ml
Water, Hexylene glycol, Glycerin, Polyxamer 184, Dihydrocholeth-30, Polyaminopropyl biguanide, Benzyl salicylate, Propylene glycol, Disodium cocoamphodiacetate, Disodium EDTA, Rosa gallica extract/rosa gallica flower extract, Parfum
[/mks_accordion_item]
[mks_accordion_item title=”Nivea – Micellar Water”]
200ml for 25kr (Fakta)
12,50 kr/100 ml
Water, PEG-40 Hydrogenated castor oil, Tocopheryl acetate, Glycerin, Sorbitol, Panthenol, Polyxamer 124, Decyl Glucoside, Glyceryl glucoside, Disodium cocoyl glutamate, Citric acid, Polyquaternium-10, Sodium chloride, Sodium acetate, Propylene glycol, 1,2-Hexanediol, Trisodium EDTA, Phenoxyethanol
[/mks_accordion_item]
[mks_accordion_item title=”Bioderma Sensibio”]
500ml for 167kr (Apotektet-online.dk)
34 kr/100 ml
WATER, PEG-6 Caprylic/Capric glycerides, Cucumis sativus fruit extract, Mannitol, Xylitol, Rhamnose, Fructooligosaccharides, Propylene glycol, Disodium EDTA, Centrimonium bromide
[/mks_accordion_item]
[mks_accordion_item title=”Eucerin – 3 in 1 Cleasing Fluid”]
200ml for 110kr (apoteket fysisk butik og online)
55 kr/100 ml
Water, Polyxamer 124, Glyceryl glucoside, Glycerin, Sodium Hyaluronate, Decyl Glucoside, Arginine HCL, Sodium cocoamphodiacetate, Trisodium EDTA, Sodium Chloride, 1,2-Hexanediol, Phenoxyethanol
[/mks_accordion_item]
[/mks_accordion]

Jeg bliver så glad når du kommenterer:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.