DIY // Hjemmelavet Neglelakfjerner

DIY // Hjemmelavet Neglelakfjerner

Lav selv en effektiv neglelakfjerner. Læs her hvordan du gør – det er utroligt nemt!

Du skal bruge: acetone, glycerol (glycerin), vand, beholder og evt. duftolie.

Jeg blander min neglelakfjerner i en stor glasflaske med tætsluttende låg. Du kan også blande direkte i den dispenser som du vil opbevarer neglelakfjerneren i, men jeg synes det er rart med en stor beholder fordi jeg så kan blande meget på en gang.

1. Jeg starter med at fylde acetone i min beholder. Lidt over halvt fuld, så er jeg sikker på at der er plads til det hele 🙂

2. Jeg hælder nu glycerol ned til acetonen, mens jeg rører rundt. Der er kommet nok glycerol i, når glycerolen lægger sig i små perler på bunden af beholderen.

3. Nu hælder jeg et par spiseskefulde vand i og ryster (eller rører rundt). Bliv ved med at pytte vand i og ryste/røre rundt til “perlerne” er væk.

4. Du kan evt. putte lidt duftolie/æterisk olie i. Jeg kan godt lide duften af bergamotolie (på billedet er vist andre olier), så den bruger jeg nogle gange. Men husk: Brug meget lidt! Neglelakfjerner kan hurtigt komme til at stinke hvis du pytter for meget i.

5. Hæld din nye hjemmelavet neglelakfjerner i en tom flaske/dispenser fra en neglelakfjerner du har brugt op eller du kan købe nogle dispenserer på nettet. Men vær sikker på at beholderen er beregnet til acetone.

5 Comments

 1. Negle Lir
  7. juli 2014 / 2:42

  Ja jeg hyggede mig også vældig for et par år siden, da jeg fandt den e opskrift på nettet, med at blande velduftende lakfjerner. Men jeg må indrømme at det ret hurtigt gik over, og lige siden har min lakfjerner bestået af én ingrediens: acetone :-p Det er ikke mere skadeligt end det andet. Og man er nødt til at vaske hænder alligevel, fordi glycerinen gør st man ikke kan lakere negle.
  Og så er jeg jo storforbruger af “lakfjerner”. Men hvis nu man bare lakerer engang imellem, så synes jeg det er ret perfekt med homemade lakfjerner, og lidt hyggeligt at udvælge dufte fra gang til gang 😉

  • Heidi
   Forfatter
   7. juli 2014 / 12:34

   Jeg har nu aldrig haft problemer med at lakkere negle efter brug af denne lakfjerner. De fleste neglelakfjernere (malava, zoya, sephora, cutex) du kan købe i butikkerne indeholder også glycerin (og mange andre ting). Jeg bryder mig ikke om følelsen af ren acetone på fingerne, så jeg bruger det kun til clean-up. Når jeg skal fjerne neglelak bruger jeg denne, både når jeg swatcher mange lakker i træk og når jeg laver en mani som skal holde i længere tid 🙂

 2. 6. juli 2014 / 19:58

  Det ser nemt ud, det vil jeg helt sikkert prøve!:)

 3. Helle
  30. juni 2014 / 13:05

  Det skal prøves. Line er storforbruger af fjerner.

  • Heidi
   Forfatter
   30. juni 2014 / 13:15

   Det er i hvert fald nemt at lave og jeg kan forresten anbefale at købe lidl’s neglelakfjerner og så genfylde den dispenser, hvis man ikke lige vil købe en fra nettet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.